Home

https://68.media.tumblr.com/b618e0a1c24d28f9d362ab3c2742daec/tumblr_okwvi9SQqi1vk8ilho1_500.gif
Tudom tudom, a szokásos bloggeres bemutatkozásos duma, ami szinte nélkülözhetetlen egy blogon. Oké , essünk túl rajta, Ha magamat kellene jellemeznem egy szóval akkor az a szó a HÁZ lenne. Miért is éppen egy ház.. igen gondoltam hogy felmerül a kérdés. Nos minden ház telis tele van különböző ajtókkal, amelyek mind mind különböző helyiségekre nyílnak. Én is ilyen vagyok, tele vagyok  ajtókkal, melyek mind más és más oldalamat tudják feltárni előttetek. Ha kiváncsi vagy ezekre az odalaimra, akkor járd végig az összes ajtót és nézz be minden helyiségbe és fedezd az ajtók mögött rejlő titkaimat.

Home
Bebiiagymenések

 

 
rádkattintok

Ide azok a kedves kis pokémonok kerülnek ki, akiket naponta, vagy elég gyakran olvasok, tehát felkeltetted az érdeklődésemet, és szívesen megyek fel az oldaladra. 

Képtalálat a következőre: „pokeball png”Képtalálat a következőre: „pokeball png”Képtalálat a következőre: „pokeball png”Képtalálat a következőre: „pokeball png”Képtalálat a következőre: „pokeball png”
Képtalálat a következőre: „pokeball png”Képtalálat a következőre: „pokeball png”Képtalálat a következőre: „pokeball png”Képtalálat a következőre: „pokeball png”

 
Tervek

https://68.media.tumblr.com/fc2cff1928e09e2564c569e1a77572fa/tumblr_olooz81pxA1vk8ilho1_500.gif
Frappáns vagy nem frappáns témák amik éppen eszembe jutnak, és szeretnék majd róluk részletesebben írni. Eléggé szétszórt vagyok és feledékeny, úgyhogy jobban járok ha egy helyre összegyűjtöm ezeket, és így nem fogom elfelejteni miről is akarok majd pötyögni.Képtalálat a következőre: „pokeball png” Munkahelyi bakik
Képtalálat a következőre: „pokeball png” Vásárló tipusok
Képtalálat a következőre: „pokeball png” Ebay, wish ,aliexpress
Képtalálat a következőre: „pokeball png” Hogyan szórd a pénzed.
Képtalálat a következőre: „pokeball png” Életem nagy lépése, és bukása
Képtalálat a következőre: „pokeball png” Szenvedélyek viharában
Képtalálat a következőre: „pokeball png” Harcok önmagammal
Képtalálat a következőre: „pokeball png” Betekintés a nőkbe ( +18 )
Képtalálat a következőre: „pokeball png” A kulisszák mögött 
Képtalálat a következőre: „pokeball png” Szégyen szendvicsek
Képtalálat a következőre: „pokeball png” Barátság extrákkal
Képtalálat a következőre: „pokeball png” Legyünk gyerekek
Képtalálat a következőre: „pokeball png” A kirekesztő társadalom
Képtalálat a következőre: „pokeball png” Gyermekkorom kedvencei
 

 
Dumaláda

https://68.media.tumblr.com/2e46887f93df9066715bf643f33ddc5f/tumblr_ogwbfhaCvS1rpn9eno1_500.gif
Felesleges leírni hogy ne beszélj csúnyán , ne hirdess, ne szidj meg az összes többi megszokott szabályt a chat fölé kibiggyesztve. Ha akarsz úgyis káromkodni fogsz, ha akarsz úgy is kirakod ide az unalmas hirdetésedet, és megállás nélkül kezded szidni az oldalt vagy éppenséggel engem. Felőllem aztán nyugodt szívvel belekezdhetsz, de csak egyszer fogod tudni megcsinálni, mert már feltalálták a tiltás gombot amit nagyon szeretek használni.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatóim
Indulás: 2010-01-03
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSS Codes

irka

Hogyan szórd a pénzed?

2017.05.01. 12:00, Bebii
vagyis inkább hogyan ne szórd

Biztos hogy mondtad már azt magadnak hogy ettől a naptól kezdve spórólni fogsz , és nem költesz hülyeségekre, aztán megint csak azon kapod magad hogy az összes pénzedet elbasztad csupa olyan dologra amire nem is volt igazán szükséged.

Talán ismerős lesz pár embernek a dolog, hogy sokszor olyan dolgokra költjük a pénzt amire igazából nem is lett volna szükségünk, de abban az adott pillantban amikor választás előtt állunk hogy megvegyük-e azt a bizonyos dolgot, akkor elgyengülünk és már a pénzt ki is dobtuk a pénztárcánkból. Utánna otthon rimánkodunk, szidjuk magunkat hogy mi a francért kellett megvenni, semmi értelme nem volt, de mi mégis kiadtuk érte a pénzt, amit lehett volna értelmes dolgokra költeni.  Igazából én rengetegszer esem ebbe a hibába. Sőt, ez nem kifejezés. És persze utánna szidom magamat ,idegbeteg módjára befordulok és minden alkalommal megfogadom hogy többet nem veszek hülyeséget, ami persze egészen odáig tart amíg újra boltba nem tévedek. Lassan kezdek beletörődni abba hogy a spórolás az nagyon nem az én műfajom, és képtelen vagyok megálljt parancsolni a hülye fejemnek. Utánna meg persze hülye picsa módjára emésztem magam és sírok hogy elfogy a pénzem.

Hogyan szóróm a pénzem?
Sokat gondolkodom azon hogy vajon ez normális dolog-e amit én csinálok sokszor a pénzzel. Általában sokat vásárolok mostanában Ebay-en, Wishen, vagyis internetes oldalakon, ahol sokkal olcsóbban meglehet kapni a dolgokat. Azóta van nálam ez a veszélyes pénzszórási kényszer amióta elkezdtem rendelgetni ezekről az oldalakról. Természetes nem bántam meg, mert nagyon jó cuccokat lehet innen beszerezni, de ezek ellenére még is rengeteg pénzzel gazdagítom ezeket az oldalak. Minden hónapban eltervezem hogy most csak egy két dolgot fogok rendelni amire tényleg szükségem van, vagy amit már nagyon régóta szerettem volna, de eddig nem találtam vagy nem tudtam megvenni. Aztán persze az első pár termék után mindig meglátok valami tök jó cuccot ami olyan " úristen megkell vennem mert ha nem akkor belehalok " érzést kellt bennem. És eltervezett egy két cuccos rendelésekből eljutok olyan 20-25 rendelésig, mint például most is. És észre sem veszem mennyire fogy a számlámon lévő összeg, csak amikor már veszélyesen kevés van rajta. 

Boltkóros lennék?
Igazából arra is rájöttem hogy nekem szabad túl gyakran bevásárló központokba, plázákban vásárolnom mert akkor megint csak a pénztárcám járja meg. Szerencsére ez nem is túl gyakori , mert a közelben nincsenek nagyon ilyen plázák csak pár órás utazással tudnék eljutni a közelükbe. A plázákkal az a problémám hogy akkor mindig azzal érvelek a vásárlás mellett, hogy úgy is ritkán járok ilyen helyekre, és itt olyan cuccokat tudok megvenni amelyeket általában nem igazán találni a lakóhelyem környékén. És mindig sikerül bedőlnöm a buta érveléseimnek. Az még nem is lenne gond hogy egy - két cuccot vesz az ember, na de én..én ..ÉN ? Bejárom az összes üzletet, rabul ejtenek a leárazások, és minden boltban össze vissza vásárolok mindenféle ruhadarabot, amire lehet hogy nincs is szükségem. Megveszem mert jól néz ki, és abban a pillanatban megtetszik, elképzelem hogy tök jól összetudom párosítani valamivel és tök menőn fogok kinézni. Aztán otthon a tükör előtt lemondok róla mert végülis annyira még sem tetszik, vagy pedig rájövök hogy kényelmetlen, nem áll jól, nincs is hozzá illő párosítás, tehát már elvan könyvelve hogy sosem fogom hordani, de én még is megvettem több ezer ft-ért. És ilyenkor tudnám magam picsán rúgni hogy miért ezt kellett megvenni? Egyáltalán miért kellett megvenni??

A túlsok kaja:
Hát igen ez ismét egy elég nagy pénzszórási módszer. Persze enni azt kell, tény és való. De rájöttem kurva sokat lehetne spórólni a kaján. Megint csak egy olyan dologról beszélek, ami szintén sok pénzt kiszed a pénztárcámból, és a felesleges kajára való pénzszórás megint csak nagy hiba.  Biztos voltál már úgy hogy amikor vásároltál, szembefutottál olyan dolgokkal amiket ott hirtelen úgy megkívántál hogy muszáj volt megvenned. És amikor hazaérsz, már nem is kívánod annyira, csak tartogatod tartogatod, napról napról aztán már akkor kapsz észbe amikor totálisan belepte a penész, mert már azt is elfelejtetted hogy létezik az a cucc amit megvettél.És akkor szorozd ezt be többszörösen, hányszor kívánsz meg olyat amit általában nem eszel meg, de még is megveszed. És akkor a másik verzíó az amikor nem tudsz ismét STOP gombot nyomni a kurva gyomrodon, mert igenis kívánod azt a Chio chipset, meg kellene egy kis milka, egy haribo gumicukor, jaa meg vegyünk ez mellé egy pattogatott kukoricát is.. hmm várjunk csak lehet kellene még egy zacskó chips mert nem elég az esti filmhez. Emberek ! Ez csupa egészségtelen, és szükségtelen dolog, amire alapból nincs szükségünk, főleg nem minden napos fogyasztásra. Elösször is, meghízol , majd szétbassza a szervezeted a sok szénhidrát meg a többi káros anyag amit ezekkel beviszel . Most én is osztom itt a hű de okos prédikációt, miközben ugyanezt csináltam én is.  DE!

Úgy döntöttem megteszem az első lépéseket, és már már sikerült is kicsit spórólnom egy két változtatás segítségével. Mindenképpen a kajával kezdtem. Elösször is mert át áltam egészségesebb életmódra, így mellőzöm a szénhidráttal teli édességeket és egyéb felesleges kajákat. Kettő, fogyni szeretnék és egészségesebb lenni. Három, nem ártana ha értelemesebb dologra költeném a pénzem. A spórólási módszerem nem túl bonyolult. Február óta mindig , minden aprót ami nálam volt, vagy fizetéskor vissza kaptam, azt félre tettem. Nem nyúltam hozzá, nem vettem ki belőle. És ezt minden alkalommal, amikor apróm volt megcsináltam. Nem baj ha pár forintról van szó, az is pénz, és idővel hidd el összegyűlik. Már lassan 20 ezer forintnál járok, és mind ezt apróból. És igen , megtudtam állni hogy ne nyúljak hozzá, és mert elköteleztem magam hogy változtatni szeretnék. Mindenki képes rá ha akarja. 

                Ismerős nektek valamelyikeset? Ti hogyan szoktatok spórolni?

 
Még nincs hozzászólás.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)